Ndërlidhjet

Karzai apelon për shkollimin e vajzave


Një vajzë afgane ulur para një xhamie në Kabul, 2011

Një vajzë afgane ulur para një xhamie në Kabul, 2011

Presidenti afgan Hamid Karzai kërkoi nga liderët fisnorë dhe fetarë që të inkurajojnë arsimimin e vajzave.

Karzai, duke folur në një ceremoni në Kabul, e cila shënonte fillimin e vititi shkollor, u kërkoi grupeve kryengritëse, që të mos sulmojnë mësuesit dhe nxënësit, duke thënë se vendi mund të zhvillohet vetem përmes përhapjes së shkollimit.

Ministria a Arsimit tha se në Afganistan janë 84 milionë nxënës, 39 për qind nga ta vajza.

Por, edhe më tej sipas Ministrisë 9.5 milionë fëmijëve iu është pamundësuar e drejta e shkollimit.
XS
SM
MD
LG