Ndërlidhjet

Në Bagdad, takimi i ardhshëm për Iranin


Delegacionet pjesëmarrëse në takimin për programin bërthamor të Iranit në Stamboll, 14 prill, 2012

Delegacionet pjesëmarrëse në takimin për programin bërthamor të Iranit në Stamboll, 14 prill, 2012

Përfaqësuesit e Iranit dhe të fuqive të mëdha, takimin që e zhvilluan në fundjavë në Stamboll e përshkruajtën si të dobishëm dhe u pajtuan që sërish të takohen në Bagdad në muajin e ardhshëm.

Dyshimet se programi bërthamor i Iranit është mbulesë për programin e armëve bërthamore e ka çuar OKB-në dhe shtetet përkatëse që të vendosin sanksione ndaj Iranit, për shkak se ka dështuar të ofrojë informacione të detajuara në lidhje me programin e tij, apo të bashkëpunojë me inspektorët e OKB-së.

Programi bërthamor i Teheranit ka rritur tensionet në rajonin edhe ashtu të tensionuar.

Disa zyrtarë të Izraelit dhe të SHBA-së kanë shkuar aq larg, sa kanë kërkuar sulme preventive ndaj objekteve bërthamore të Iranit.
XS
SM
MD
LG