Ndërlidhjet

Human Rights Watch raportojnë se irakianët edhe më tej po mbahen në mënyrë ilegale në një burg të Bagdadit, për të cilin, qeveria e Irakut tha se e ka mbyllur në vitin e kaluar.

Duke i cituar viktimat, dëshmitarët dhe zyrtarët qeveritarë, grupi për të drejtat e njeriut në një raport të ri tha se forcat irakiane të sigurisë po “i rrëmbejnë njerëzit pa ndonjë proces gjyqësor, ose aktakuzë dhe po i fshehin në zonat ku nuk ka mundësi komunikimi”, përfshirë edhe në burgun, Kampi i Nderit.

Një vit më parë, qe njoftuar se ky objekt, që gjendet brenda Zonës së Gjelbër, ishte mbyllur nga autoritetet irakiane.
XS
SM
MD
LG