Ndërlidhjet

NATO në Çikago: Pica, protesta dhe politikë

  • RFE /RL

Protestuesit dhe policët në Çikago, 16 maj 2012

Protestuesit dhe policët në Çikago, 16 maj 2012

Çikago po bëhet gati për një ekstravagancë ndërkombëtare këtë fundjavë. Delegacionet nga 28 vendet anëtare të NATO-s kanë filluar të arrijnë për të marrë pjesë në punimet e samitit ndërkombëtar, kurse qyteti i presidentit amerikan, Barak Obama, duket se është gati të luajë rolin e nikoqirit.

Qyteti i tretë në SHBA për nga madhësia po “mbulohet” me forca të shumta të rendit dhe gjatë samitit, do të imponohet edhe zona e ndalim fluturimit, ndërkaq trafiku urban do të pësojë edhe mbyllje të disa linjave me tren.

Me arritjen e delegacioneve dhe numrit të jashtëzakonshëm të gazetarëve që do ta ndjekin këtë ngjarje botërore, mysafirë të “paftuar” do të jenë edhe protestuesit, për të shprehur pakënaqësinë e tyre me status quonë ekonomike dhe politike në botë.

Dhe ndërkohë që marshutat e protestuesve kanë nisur, sikurse edhe zbarkimi i mijëra policëve, restorantet dhe atraksionet turistike në këtë qytet të zhurmshëm, po bëhen gati gjithashtu për përfitimet e tyre. (a.v.)

Video: AP

XS
SM
MD
LG