Ndërlidhjet

Shfajësohen tre të akuzuar për shpërdorim të pozitës zyrtare


Fotografi ilustruese

Fotografi ilustruese

Gjykata Supreme shfajësoi Blerim Svircën, Mujë Ukajn dhe Nexhat Shatrin në një rast të gjykuar në shkallën e parë, ku ata akuzoheshin për shpërdorim të pozitës zyrtare ose autoritetit që kishte të bënte me Zyrën e Presidentit të Kosovës.

Vendimi është marrë nga trupi gjykues i përbërë nga dy gjykatës të EULEX-it dhe një vendas, i kryesuar nga një gjykatës i EULEX-it në Gjykatën Supreme të Kosovës.

Trupi gjykues i Gjykatës Supreme i miratoi ankesat e të akuzuarve dhe e modifikoi aktgjykimin e Gjykatës së Qarkut të Prishtinës duke i shfajësuar të akuzuarit për arsye ligjore, bëhet e ditur në një komunikatë të EULEX-it.

Gjykata e shkallës së parë e dënoi Blerim Svircën për shpërdorim të pozitës zyrtare ose autoritetit, sepse ai kishte vepruar me autorizim të shefit të sigurimit në Zyrën e Kryetarit të Kosovës për të blerë automjete të blinduara.

Por, sipas aktgjykimit të ri, ky dënim nuk ka mund të vërtetohet për shkak se i akuzuari nuk ka qenë shërbyes civil dhe se autorizimi i tij nuk ishte i bazuar në ligj.

Po ashtu, të akuzuarit Mujë Ukaj dhe Nexhat Shatri, fillimisht të akuzuar për shpërdorim të pozitës zyrtare ose autoritetit dhe në fund të dënuar nga shkalla e parë për veprimtari ekonomike të papërgjegjshme, u shfajësuan sepse ata nuk ishin persona përgjegjës në ndonjë organizatë afariste, por shërbyes civilë përgjegjës për përmbushjen e detyrave administrative.
XS
SM
MD
LG