Ndërlidhjet

Britania - numër rekord të medaljeve të arta


Londra 2012

Londra 2012

Në Lojërat Olimpike “Londra 2012, Britania ka fituar më shumë medalje të arta se në çdo olimpiadë tjetër verore në 100 vjetët e fundit.

Vendi nikoqir ka rritur të martën në 22 numrin e medaljeve të arta me fitoret e çiklistëve Kris Hoj dhe Laura Trot, të atletit të trefishtë, Allister Braunlli, dhe të ekipit të kalorësve.

Fitorja e Hojt në kategorinë e meshkujve ka forcuar karrierën e tij olimpike me gjashtë medalje të arta – duke e bërë atë olimpikun më të suksesshëm britanikë të të gjitha kohërave.

Lojërat Olimpike kanë nisur më 27 korrik dhe do të zgjasin deri në 12 gusht.
XS
SM
MD
LG