Ndërlidhjet

Serbi: Rusia ndihmon në fikjen e zjarrit


Një banor qëndron afër zjarrit në një fshat të Çaçakut

Një banor qëndron afër zjarrit në një fshat të Çaçakut

Qindra ushtarë, policë dhe zjarrfikës janë angazhuar në betejnë kundër zjarrit të fortë, i cili kërcënonte t’i përfshinte fshatrat në pjesën jugperëndimore të Serbisë gjatë ditës së diel.

Raportohet se shërbimet e emergjencës, të mbështetura nga ushtria dhe aeroplanët e Rusisë, ia dolin ta frenojnë zjarrin afër qytetit Çaçak, megjithqë disa fshatarë ishin larguar nga vendbanimet e tyre.

Temperaturat kishin arritur edhe deri në 40 gradë Celsius.

Rusia ka dërguar aeroplanin Bariev Be-200, me kapacitet prej 12 tonelata ujë, të shtunën, ndërsa aeroplani i tipit Ilushin 76, me kapacitet 42 tonelata ujë, arriti të dielën, për t’i ndihmuar shërbimet e tejngarkuara emergjente të Serbisë.
XS
SM
MD
LG