Ndërlidhjet

Arktiku, gjatë këtij viti, ka humbur më shumë akull se në çdo periudhë tjetër prejse satelitët kanë nisur regjistrimet, në vitin 1979.

Agjencia amerikane e hapësirës NASA ka bërë të ditur se sasia e akullit në det është zvogëluar në 4.1 kilometra katrorë.

Akulli në det rritet gjatë dimrave të ftohtë të Arktikut dhe zvogëlohet me rritjen e temperaturave.

Shkencëtarët thonë se gjatë tre dekadave të fundit, satelitët kanë vërejtur zvogëlim për 13 për qind në çdo dekadë gjatë kohës së verës.

Shkencëtarët e përfshirë në llogaritjen e fundit, thonë se ajo mund të jetë pjesë e ndryshimeve rrënjësore të kushteve të Arktikut.
XS
SM
MD
LG