Ndërlidhjet

Dhjetëra qytetarë janë tubuar të martën para Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Bishkek të Kirgizisë, për të protestuar kundër filmit që tall Profetin Muhamed.

Filmi “Pafajësia e Myslimanëve”, i prodhuar në Shtetet e Bashkuara, ka shkaktuar protesta në gjithë botën myslimane këtë muaj.

Disa vende kanë bllokuar ueb-faqen e videove YouTube për shkak të filmit.

Një përfaqësues i Ambasadës amerikane ka takuar protestuesit në Bishkek dhe ka premtuar se do të japë përgjigje zyrtare për kërkesat e tyre.

Protestuesit kanë kërkuar “ndëshkimin e krijuesve të filmit”.

Rreth 200 policë janë vendosur pranë ambasadës, për të ofruar siguri.
XS
SM
MD
LG