Ndërlidhjet

OKB: Fonde për gratë në zgjidhjen e konflikteve


Presidenti Barack Obama (majtas) dhe ish presidenti Bill Clinton, në kuadër të Iniciativës Globale Clinton në Nju Jork

Presidenti Barack Obama (majtas) dhe ish presidenti Bill Clinton, në kuadër të Iniciativës Globale Clinton në Nju Jork

Një përpjekje e Kombeve të Bashkuara për të krijuar më tepër hapësirë për gratë në zgjidhjen e konflikteve, ka marrë mbështetje financiare.

Organizata Joqeveritare në Shtetet e Bashkuara, Instituti për Sigurinë Inkluzive, ka shpallur dhënien e shumës prej dy milionë dollarësh, për ta avancuar pjesëmarrjen e femrave në përpjekjet për arritjen e paqes.

Shefja e këtij instituti me seli në Boston, ish ambasadorja amerikane, Swanee Hunt, tha se financimi i ri do të përdoret për vendosjen e ekspertëve për të punuar me zyrtarët qeveritarë, legjislatorët dhe liderët civilë, për shtimin e numrit të grave në ekipet negociatore.

Këtë deklaratë ajo e dha gjatë Iniciativës Globale Klinton, që kryesohet nga ish presidenti amerikan, Bill Clinton, mbrëmë vonë në Nju Jork.

Një rezolutë e Kombeve të Bashkuara nga viti 2000, bënte thirrje që gratë të përfshihen në poste vendim marrëse në secilin nivel të ruajtjes dhe ndërtimit të paqes.
XS
SM
MD
LG