Ndërlidhjet

Gjeorgji: Parashikimet paszgjedhore indikojnë fitore të opozitës


Pamje nga zgjedhjet parlamentare në Gjeorgji

Pamje nga zgjedhjet parlamentare në Gjeorgji

Parashikimet paszgjedhore (exit polls) indikojnë që koalicioni opozitar “Ëndrra Gjeorgjiane”, do të fitoj më tepër se 50% të votave në zgjedhjet e sotme parlamentare.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Gjeorgjisë tha se rezultatet preliminare do të shpallen në orët e para pas mesnatës.

Më herët, KQZ-ja ka kërkuar nga të gjitha partitë, që morën pjesë në zgjedhjet e sotme parlamentare, të mos pretendojnë fitore, deri në shpalljen e rezultateve zyrtare.

Zëdhënësi i KQZ-së, Eka Azarashvili, tha se dalja në zgjedhje, deri vonë pasdite, ishte 53%.

Zgjedhjet e sotme në Gjeorgji shihen si madhore pasi sistemi politik i vendit po ndryshon, për t’i dhënë më tepër autoritet parlamentit dhe kryeministrit.

Për 150 ulëse në Parlamentin e Gjeorgjisë konkurrojnë 14 parti dhe dy blloqe politike.
XS
SM
MD
LG