Ndërlidhjet

Një raketë ruse Soyuz është lansuar në hapësirë nga Guiana Franceze për të vendosur në orbitë dy satelitë për sistemin global të pozicionit (GPS) Galileo.

Kjo është hera e tretë që Soyuz niset jashtë bazave të ish Bashkimit Sovjetik.

Galileo, që pritet të bëhet plotësisht operacional në fund të kësaj dekade, synon t’iu japë evropianëve autonomi nga GPS i kontrolluar nga qeveria amerikane dhe sistemet tjera të krijuara nga Rusia dhe Kina.
XS
SM
MD
LG