Ndërlidhjet

Mbyllet grupi për të drejta të njeriut në Taxhikistan


Një gjykatë komunale mbylli organizatën "Amparo"

Një gjykatë komunale mbylli organizatën "Amparo"


Një gjykatë në qytetin verior Khujand të Taxhikistanit ka marrë vendim për mbylljen e një grupi për të drejtat e njeriut, me arsyetimin se ka vepruar pa licencën e duhur.

Junaid Ibodov, avokat i grupit Amparo, i tha radios Evropa e Lirë se rasti është i motivuar politikisht.

Ministria e Drejtësisë e Taxhikistanit ngriti padi kundër grupit Amparo, duke thënë se ky grup kishte dështuar që t’i tregonte me kohë ministrisë se kishte ndërruar adresë.

Amparo u formua në vitin 2005 nga një grup prej 30 avokatësh të rinjë nga Taxhikistani.

Grupi bën monitorimin e shkeljeve të të drejtave të njeriut, akuzave mbi tortura dhe të drejtave të pjesëtarëve të ushtrisë së Taxhikistanit.
XS
SM
MD
LG