Ndërlidhjet

Pelegrinët myslimanë marshojnë drejt Malit Arafat


Pelegrinët myslimanë luten në Malin Arafat

Pelegrinët myslimanë luten në Malin Arafat

Turma të mëdha të pelegrinëve myslimanë kanë marshuar drejt Malit Arafat, duke shënuar ditën e dytë të Haxhit në Arabinë Saudite.

Mali që ndodhet në lindje të Mekës është vendi ku Profeti Muhamed mendohet ta ketë thënë Predikimin e tij Lamtumirës në shekullin e shtatëmbëdhjetë.

Pas perëndimit të diellit, pelegrinët do të shkojnë në Mudalifah, që ndodhet në mes të Minas dhe Arafatit, për të mbledhur gurë për ritualin e gjuajtjes me gurë të djallit, që mbahet të premten.

Vlerësohet se më shumë se 3 milionë pelegrinë po marrin pjesë këtë vit në Haxh.
XS
SM
MD
LG