Ndërlidhjet

Udhëtimi i fundit i Atlantis para 'pensionimit'


Atlantis dhe Endeavaour në Qendrën Hapësinore Kennedy, Flordië, foto nga arkivi

Atlantis dhe Endeavaour në Qendrën Hapësinore Kennedy, Flordië, foto nga arkivi

Anija kozmike Atlantis ka bërë orët e fundit të udhëtimit të saj të gjatë, para ‘pensionimit’ në një muze në Floridë, në Qendrën Hapësinore Kennedy.

Punëtorët bartnin një pano në të cilën shkruhej “Ne e bëmë historinë”, derisa përcillnin Atlantisin jashtë kompleksit ku u nis për të bërë udhëtimin 16 kilometërsh, para se të ekspozohet për publikun.

Flota e vjetëruar e anijeve të ripërdorshme kozmike, ka pushuar së punuari në vitin e kaluar, me fluturimin e fundit të anijes Atlantis në korrik të 2011.
XS
SM
MD
LG