Ndërlidhjet

Shpjegim: Kolegji Zgjedhor dhe Shtetet e lëkundura


Shpjegim: Kolegji Zgjedhor dhe Shtetet e lëkundura
0:00:00

Dhjetëra miliona amerikanë, që hedhin votën e tyre, do të votojnë për formimin e “Kolegjit Zgjedhor” të përbërë nga 538 anëtarë. Secili nga 50 shtetet dhe Uashigntoni ka një numër të caktuar të delegatëve, varësisht nga popullsia.