Ndërlidhjet

Инциденти и протести пред и во Собрание на РМ


Инциденти и протести пред и во Собрание на РМ
0:00:00

Подржувачи на власта и на опозицијата демонстрираат пред Парламентот, едни ЗА, други ПРОТИВ буџетот. Специјалци ги одвојуваа двете групи. Полицијата интервенираа и во зградата на Парламентот. Исфрлени опозиционите пратеници, истерани и новинарите. Собранието, потоа експресно го донесе буџетот за 2013-та, без опозиција и без новинари.