Ndërlidhjet

Ka filluar sot Forumi Botëror Ekonomik në qytetin Davos të Zvicrës, në të cilin po marrin pjesë liderë politikë dhe biznesmenë.

Diskutimet në resortin e skijimit gjatë pesë ditëve të ardhshme priten të përqëndrohen në perspektivat e rritjes ekonomike globale.

Në takim pritet që të mbajnë fjalim presidenti i Bankës Qendrore Evropiane Mario Draghi, Shefja e Fondit Monetar Ndërkombëtar, Christine Lagarde dhe kryeministri i Rusisë, Dmitry Medvedev.

Në prag të forumit, gjetjet e një sondazhi të ri tregojnë për pesimizëm tek udhëheqësit e bizneseve.

Sipas analizës së konsulencës britanike, Price Waterhouse Coopers, vetëm 36 për qind e 1 mijë e 300 menaxherëve të anketuar, thonë se janë “shumë të sigurt” në lidhje me zhvillimet e këtij viti.

Një pikëpamje më e ndritshme ishte për ekonomitë në zhvillim të Rusisë dhe Indisë, ku 66 respektivisht 63 për qind e menaxherëve të anketuar ishin shumë optimistë.
XS
SM
MD
LG