Ndërlidhjet

Pakistan: Nawaz Sharif deklaron fitore në zgjedhje


Nawaz Sharif gjatë një tubimi parazgjedhor në Pakistan

Nawaz Sharif gjatë një tubimi parazgjedhor në Pakistan

Ish kryeministri Nawaz Sharif, duket se po lëvizë kah formimi i qeverisë së re të Pakistanit, pas zgjedhjeve të djeshme parlamentare, në të cilat u shënua pjesëmarrje e lartë e votuesve, megjithë kërcënimet dhe dhunën e talibanëve.

Zyrtarë zgjedhorë thanë se dalja në votime ishte afro 60%. Në Pakistan të drejtë vote kanë afro 86 milionë njerëz.

Raportohet se gjatë ditës së djeshme janë vrarë 20 vetë, nga disa sulme, por votimi është lavdëruar si kthesë e madhe, pasi për të parën herë në historinë e Pakistanit, një qeveri civile e ka përfunduar mandatin e saj të plotë dhe e kalon autoritetin te një administratë tjetër, nëpërmjet zgjedhjeve.

Zoti Sharif, i cili më parë dy herë ka qenë kryeministër i Pakistanit, ka shpallur fitore për partinë e tij opozitare, Lidhja Myslimane, dhe ka bërë thirrje për bashkëpunim nga të gjitha forcat politike.

Shenjat e para sugjerojnë se partia e Sharifit nuk do të ketë mundësi që vetë ta ketë shumicën në Asamblenë Kombëtare, por do të jetë e detyruar ta formoj një koalicion.
XS
SM
MD
LG