Ndërlidhjet

Zbret me sukses nga Everesti alpinisti 80 vjeçar


Yuichiro Miura (djathats) me te birin Gota

Yuichiro Miura (djathats) me te birin Gota

Një alpinist japonez tetëdhjetë vjeçar, që më 23 maj u bë personi më i vjetër që arrin majën e malit Everest, ka zbritur me sukses nga mali dhe është kthyer në kryeqytetin e Nepalit, Katmandu.

Yuichiro Miura është marrë me helikopter të dielën nga Everest Camp 2 dhe pastaj është dërguar në Katmandu.

Atje ai u tha gazetarëve se nuk e ka ndërmend që ta bëjë ndonjë tjetër përpjekje për ta arritur pikën më të lartë në botë.

Një alpinist tjetër i vjetër, nepalezi 81vjeçar Min Bahadur Sherchan, gjendet aktualisht në mal, në një orvatje për ta thyer rekordin e Miuras.
XS
SM
MD
LG