Ndërlidhjet

SHBA: Akuzohet një kompani e njohur e sigurimeve


Prokurori Preet Bharara duke folur në konferencëmn për shtyp në Nju Jork lidhur me akuzat për kompaninë SAC Capital Advisors

Prokurori Preet Bharara duke folur në konferencëmn për shtyp në Nju Jork lidhur me akuzat për kompaninë SAC Capital Advisors

Prokurorët federalë në Shtetet e Bashkuara kanë paraqitur dyshime kundër njërës prej kompanive më të mëdha në Wall Street për fonde të sigurimeve, duke e akuzuar për fitimin ilegal të qindra miliona dollarëve.

Akuza penale dhe procesi civil kundër kompanisë SAC Capital Advisors thotë se firma ishte vatër e tregtisë ilegale “e mundësuar dhe e promovuar” nga pronari, pasuria e të cilit arrinë në miliarda dollarë.

Megjithatë, padia nuk e emëron pronarin Steven Cohen si të pandehur.

Prokurori i Shteteve të Bashkuara, Preet Bharara, tha se kompania SAC “ka trafikuar informacion të brendshëm në shkallë që nuk mund të krahasaohet me asnjë precedent në historinë e fondeve të sigurimeve”.

Bharara ka refuzuar të komentoj nëse do të paraqiten akuzat kundër pronarit Cohen.

Padia u bë pak kohë pasi rregullatorët federalë e akuzuan Cohenin në një rast të ndërlidhur civil për dështimin për ta parandaluar tregtinë ilegale në firmë, e bazuar në informacione sekrete te të cilat kanë qasje një numër i kufizuar i njerëzve.
XS
SM
MD
LG