Ndërlidhjet

Sot zgjidhet nikoqiri i Olimpiadës 2020


Flamuri olimpik

Flamuri olimpik

Komiteti Ndërkombëtar Olimpik do të zgjedhë sot qytetin nikoqir të Lojrave më 2020.

Në garë për ngjarjen më të madhe sportive në botë janë tre qytete: Tokio, Stambolli dhe Madridi.

Raportet thonë se anëtarët e Komitetit përballen me zgjedhje të vështirë, pasi të tre qytetet luftojnë me probleme.

Madridi është ende nën recesion, ndërsa Stambolli përballet me mundësinë e sulmeve ushtarake në Sirinë fqinje dhe trazirat e brendshme.

Tokio ka qenë një favorit i vogël, por shanset e saj janë vënë në pikëpyetje për shkak të rrjedhjes së ujit radioaktiv nga centrali bërthamor Fukushima.

Kryeministrat e të tria vendeve kanë udhëtuar për në Buenos Aires, për të mbështetur ofertat e tyre.
XS
SM
MD
LG