Ndërlidhjet

Amnesty International ka shpërblyer me çmimin më të lartë aktivisten pakistaneze të arsimit dhe të nominuaren për Çmimin Nobel për Paqe, Malala Yousafzai.

Grupi për të drejtat e njeriut, me seli në Londër, ka thënë se Malala do të ndajë Çmimin e Ambasadorit të Ndërgjegjes me këngëtarin amerikan dhe aktivistin e të drejtave, Harry Belafonte.

Çmimi njeh individët që kanë promovuar kauzën e të drejtave të njeriut përmes jetës së tyre.

Malala, nxënëse dhe ish-blogere e BBC-së, ka shkruar për jetën nën presionin taliban dhe për pikëpamjet e saj në promovimin e edukimit të vajzave.

Vitin e kaluar, 16-vjeçarja është qëlluar në kokë nga talibanët, por i ka mbijetuar sulmit.
XS
SM
MD
LG