Ndërlidhjet

Beograd: Qendra për të Drejtën Humanitare, prezanton dosje për krimet e luftës në Kosovë


Pamje arkivi nga Haga

Pamje arkivi nga Haga

Qendra për të Drejtën Humanitare në Beograd do të prezantojë sot dosjen për “Brigadën 125 të Ushtrisë Jugosllave”, për krimet e kryera në luftën e fundit në Kosovë në zonën e përgjegjësisë së kësaj brigade, ku u vranë 1,813 civilë shqiptarë, 216 prej të cilëve janë të regjistruar si të humbur.

Asnjë nga personat të cilët i përmend raporti i kësaj organizate nuk janë akuzuar ende për krimet që përmenden aty.

Dokumenti është krijuar në bazë të dëshmive të dhëna nga dëshmitarët e mbijetuar dhe familjet e viktimave, dokumente të ushtrisë, raporte të forenzikës dhe dëshmi të tjera, të dhëna para Gjykatës për Krimet e Luftës në ish-Jugosllavi, në Hagë.
XS
SM
MD
LG