Ndërlidhjet

Shiten dhjetra dorëshkrime të Martin Luter Kingut


Pllaka memoriale për Luter Kingun ne Gjorgja, SHBA

Pllaka memoriale për Luter Kingun ne Gjorgja, SHBA

Një shtëpi ankandesh në Nju Jork thotë se dhjetra dorëshkrime, përfshirë shënime e letra, të Martin Luter Kingut, janë shitur për më shume se 130 mijë dollarë.

Heritage Auctions, ka njoftuar sot, se më shume se më shumë se 100 artefakte që kanë qenë pjesë e ankandit, i kishin takuar Luter Kingut, dhe po mbaheshin nga Maude Ballou, një shoqe e afërt dhe sekretareshë personale e tij.

Sandra Palomino, drejtoreshë për dorëshkrimet historike, në këtë shtëpi ankandesh, ka thënë se “dokumentet e Luter Kingut, ofrojnë mundësi për një çasje më nga afër në luftën për të drejtat civile”.

Ajo tha se ka pasur interesim mbarëbotëror për letrat. Luter King, një laureat i Nobelit për paqe, u vra në Memfis, më 4 prill 1968.
XS
SM
MD
LG