Ndërlidhjet

BE do njohë synimet evropiane të Partneritetit Lindor


Bruksel

Bruksel

Bashkimi Evropian do të njohë edhe një herë “synimet evropiane” të gjashtë vendeve të Partneritetit Lindor.

Kjo, sipas një draft-deklarate të Samitit në Vilnius, e cila është parë nga Radio Evropa e Lirë.

Gjuha është e ngjashme me deklaratën e samitit të mërparshëm të Patnertitet Lindor, të mbajtur në Varshavë më 2011.

Formulimi sugjeron se këto vende, një ditë, do të bëhen shtete anëtare të Bashkimit Evropian, pa e specifikuar kur, siç është rasti me vendet e Ballkanit Perëndimor.

Diplomatët evropianë janë ende duke punuar në tekstin final, i cili do të miratohet në Samitin e Vilniusit më 28 dhe 29 nëntor.

Në Partneritetin Lindor bëjnë pjesë Armenia, Azerbajxhani, Bjellorusia, Gjeorgjia, Moldavia dhe Ukraina.
XS
SM
MD
LG