Ndërlidhjet

Westerwelle: Zgjedhjet – kriter matës për demokracinë në Kosovë


Guido Westerwelle gjatë një konference për gazetarë në Prishtinë, më 23 maj 2013

Guido Westerwelle gjatë një konference për gazetarë në Prishtinë, më 23 maj 2013

Ministri i jashtëm gjerman, Guido Westerwelle, u ka bërë thirrje banorëve të Kosovës, që të “marrin pjesë në zgjedhjet me rëndësi themelore”, që mbahen më 3 nëntor.

Mëtutje, siç njoftoi Ambasada e Gjermanisë në Prishtinë, ministri Westerwelle e ka përshëndetur “zhvillimin për herë të parë të zgjedhjeve lokale në Kosovë, edhe në veri të vendit” dhe ka shtuar se “ky është një hap tjetër i rëndësishëm në zhvillimin politik të Kosovës”.

Ai ka theksuar se “të gjithë personat me përgjegjësi politike do të duhet të angazhohen për një zhvillim të zgjedhjeve të lira e të ndershme”, meqë sipas tij, “zgjedhjet janë një kriter matës i rëndësishëm për zhvillimin demokratik të Kosovës”.

Ministri i jashtëm gjerman deklaroi sot se “perspektiva e Kosovës, ashtu si edhe ajo e fqinjëve të saj në Ballkanin Perëndimor, është në Bashkimin Evropian dhe se zgjedhjet e suksesshme kanë rëndësi të madhe në përparimin e mëtejshëm në këtë rrugë të përafrimit”.
XS
SM
MD
LG