Ndërlidhjet

Evropë: Përkujtohet fundi i Luftës së Parë Botërore


Ushtari francez pranë flamurit gjatë përkujtimit të përfundimit të Luftës së Parë Botërore

Ushtari francez pranë flamurit gjatë përkujtimit të përfundimit të Luftës së Parë Botërore

Vendet evropiane sot e kanë shënuar 95 vjetorin e përfundimit të Luftës së Parë Botërore, duke i përkujtuar miliona ushtarë e civilë të vrarë në këtë konflikt.

Në Britani janë mbajtur dy minuta heshtje, ndërsa ceremoni janë mbajtur edhe në Francë.

Pjesa më e madhe e betejave të Luftës së Parë Botërore janë zhvilluar në Francë dhe Belgjikë.

Lufta e Parë Botërore ka zgjatur prej vitit 1914 e deri në vitin 1918 dhe ka rezultuar me rënien e perandorive otomane, ruse, gjermane dhe austro-hungareze.

Së paku 16 milionë njerëz vlerësohet se kanë vdekur nga lufta.

Veteranja e fundit e Luftës së Parë Botërore, britanikja Florence Green, ka vdekur vitin e kaluar në moshën 110 vjeçare.
XS
SM
MD
LG