Ndërlidhjet

Papa apelon për solidaritet dhe barazi


Papa Françesku

Papa Françesku

Papa Françesku ka bërë thirrje për më shumë solidaritet dhe barazi në gjithë botën, pas një periudhe të krizës ekonomike.

Françesku, i cili të mëkurën është shpallur Personi i Vitit nga revista “Time”, po ashtu ka shprehur kritikat e tij për spekulatorët financiarë, duke thënë se ata kanë qenë shpesh të dëmshëm për sistemet ekonomike dhe sociale.

Po sot, Këshilli i Evropës ka thënë se Vatikani ka bërë shumë punë për të forcuar ligjet dhe praktikat e tij kundër shpëlarjes së parave, porse tani duhet t’i zbatojë me rigorozitet ato.
XS
SM
MD
LG