Ndërlidhjet

Fjalëkalime dhe detaje të tjera të 16 milionë përdoruesve të emaileve në Gjermani janë vjedhur.

Zyra Federale për Siguri ka thënë se “kriminelët kanë infektuar kompjuterët me softuerë që u kanë mundësuar atyre të mbledhin email-adresa dhe fjalëkalime”.

Agjencia nuk ka komentuar se çfarë përparimi ka bërë në kapjen e hakerëve.

Ajo ka krijuar një ueb-faqe për njerëzit që të kontrollojnë nëse ata kanë qenë viktima.

Besohet se shumica e të prekurve janë në Gjermani pasi shumica e email-adresave të vjedhura përfundojnë me .de, që është identifikues për ueb-adresat gjermane.
XS
SM
MD
LG