Ndërlidhjet

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) është pajtuar për t’i dhënë një hua Shqipërisë prej 331 milionë eurosh (457 milionë dollarë amerikanë) gjatë tri viteve, për t’i mbështetur reformat ekonomike.

Shuma e paguar menjëherë prej 26.4 milionë euro do të shfrytëzohet për ndihmë për planet e Shqipërisë për reformën e pensioneve, për energji, për financat e qeverisjes lokale, administratën publike dhe përmirësimin e ambientit për biznes, raporton AP nga Tirana.

Pjesa më e madhe e huasë do të shfrytëzohet për mbulimin e borxhit publik të Shqipërisë, që pritet të arrijë deri në 75% të GDP-së, prej 60% sa ishte vitin e kaluar.
XS
SM
MD
LG