Ndërlidhjet

Eklipsi i plotë i Hënës në Amerikën Veriore dhe Jugore


Hëna është parë gjatë eklipsit total prapa një katedrale në Meksikë, më 15 prill 2014

Hëna është parë gjatë eklipsit total prapa një katedrale në Meksikë, më 15 prill 2014

Eklipsi i plotë i Hënës është parë në pjesë të Amerikës Veriore dhe Jugore.

Hëna është errësuar nga hija e Tokës herët në mëngesin e djeshëm, dhe ky fenomen i rrallë ka zgjatur për më tepër se një orë.

Për disa, Hëna është paraqitur me ngjyrë të kuqe të portokalltë, pasi të gjitha lindjet dhe perëndimet e Diellit, shndërrisin me një dritë të ndryshueshme nga Toka. Rrjedhimisht, është i njohur termi “Hëna e përgjakshme”.

Ky është i pari nga katër eklipset gjatë këtij viti, dhe i pari prej katër eklipseve të plota të Hënës këtë dhe vitin e ardhshëm.
XS
SM
MD
LG