Ndërlidhjet

Përmbytjet kërcënojnë termocentralin në Serbi


Serbi

Serbi

Përmbytjet më të këqija në Ballkan për disa dekada, janë duke kërcënuar termocentralin kryesor të Serbisë, Nikolla Teslla.

Lumia Sava ka plasaritur depozitat e tij në disa zona, ndërsa niveli i ujit arrin sot kulmin.

Së paku 20 njerëz kanë vdekur në Serbi dhe Bosnjë si pasojë e përmbytjeve, ndërsa dhjetëra-mijëra janë zhvendosur nga shtëpitë.

Rreth një e treta e Bosnjës thuhet se është nën ujë.

Përmbytjet kanë prekur edhe Kroacinë.
XS
SM
MD
LG