Ndërlidhjet

Nënshkruhen marrëveshjet, BE - ish Republika sovjetike


(Ilustrim)

(Ilustrim)

Ukraina, Gjeorgjia dhe Moldavia kanë nënshkruar marrëveshje politike dhe tregtare me Bashkimin Evropian në Bruksel.

Ukraina ka nënshkruar marrëveshje për bashkëpunim të ngushtë tregtar me BE-në, njejtë siçka bërë edhe Moldavia dhe Gjeorgjia.

Këto dy të fundit kanë nënshkruar edhe marrëveshje për afrim politik me BE-në.

Këto marrëveshje përfaqësojnë hap të madh drejt afrimit me perëndimin dhe largim të mëtutjeshëm nga Rusia.

XS
SM
MD
LG