Ndërlidhjet

Sot ndahet Nobeli për Kimi


Tre fizikantët që kanë fituar Nobelin për fizikë.

Tre fizikantët që kanë fituar Nobelin për fizikë.

Në Stokholm të Suedisë sot ndahet Çmimi Nobel për kimi.

Të martën, Komiteti i Nobelit u ka ndarë çmimin për fizikë tre fizikantëve japonezë: Isamu Akasaki, Hiroshi Amano dhe Shuji Nakamura.

Ata janë shpërblyer për zhvillmin e energjisë së ulët, përkatësisht diodave të emetimit të dritës së kaltër.

Komiteti i Nobelit ka thënë se diodat e emetimit të dritës së kuqe dhe të gjelbër kanë qenë në dispozicion për dekada, por zhvillimi i atyre të kaltëra ka bërë revolucion në këtë fushë.

XS
SM
MD
LG