Ndërlidhjet

Beograd: Janë arrestuar dy të mitur për sulmin në xhami në Suboticë


Pamje nga sulmi në një xhami në Suboticë më 19 tetor

Pamje nga sulmi në një xhami në Suboticë më 19 tetor

Ministria e brendshme e Serbisë ka njoftuar sot se pjesëtarët e policisë së Suboticës i kanë arrestuar dy të mitur nga Novi Sadi dhe Subotica, për dyshime se i kanë ndezur lokalet në xhaminë Muxhahir në Suboticë.

“Me aksion të sukeshëm të policisë së Suboticës, është ndriçuar vepra penale e nxitjes së urrejtjes racore dhe fetare dhe mosdurimit, që është bërë në dëm të xhamisë Muxhahir në Suboticë”, thuhet në kumtesën e Ministrisë së brendshme të Serbisë, dhe shtohet se “të dyshuarit në orët e hershme të 19 tetorit e kanë ndezuar derën e lokalit ndihmës, që i përket këtij objekti të Bashkësisë Fetare Islame”.

Pas masave të kryera në procesin parahetimor, kundër të dyshuarve do të bëhen fletparaqitjet penale përkatëse në Prokurorinë e lartë publike në Suboticë.

XS
SM
MD
LG