Ndërlidhjet

FSK-ja zbarkon për operacion humanitar në Shqipëri


Pamje nga vërshimet në Shqipëri

Pamje nga vërshimet në Shqipëri

Me ftesë të Qeverisë të Republikës së Shqipërisë, përkatësisht ministrisë së Mbrojtjes të Republikës së Shqipërisë, Forca e Sigurisë së Kosovës është nisur për në Shqipëri, me qëllim të ndihmës në përballimin e situatës së krijuar nga vërshimet e ujërave në disa rrethe atje, thuhet në një komnikatë për media të FSK-së.

"Ushtria shqiptare ka marrë të gjitha masat për pritjen e kontingjentit të FSK-së në pikëkalimin në Vërmicë.Kontingjenti ynë do t'i bashkohet operacionit në fshatin Merkuras të rrethit të Kavajës, dhe aty ku e kërkon nevoja sipas vlerësimeve të ekspertëve ushtaraktë Ushtrisë shqiptare", thuhet në këtë kumtesë.

FSK thotë se kjo është përgjigja fillestare e saj në ndihmën ndaj autoriteteve shqiptare, duke shtuar se "FSK-ja shpreh gatishmërinë që të mbështes edhe më tutje me kontingjente tjera të nevojshme nëse kjo kërkohet nga Qeveria Republikës së Shqipërisë".

XS
SM
MD
LG