Ndërlidhjet

Francë: Fitore e konservatorëve të ish-presidentit Sarkozy


Nicolas Sarkozy duke folur para mbështetësve të tij pas shalljes së rezultateve të zgjedhjeve lokale

Nicolas Sarkozy duke folur para mbështetësve të tij pas shalljes së rezultateve të zgjedhjeve lokale

Partia konservatore UMP, që udhëhiqet nga ish-presidenti i Francës, Nicolas Sarkozy, ka fituar më së shumti në zgjedhjet lokale në Francë.

Rundi i dytë i zgjedhjeve lokale që u mbajtë dje. Me këtë rast janë zgjedhur përfaqësuesit në këshillat lokale.

UMP e ka rritur numrin e këshillave ku e ka shumicën, prej 40 në 67.

Partia Socialiste në qeveri dhe partitë e tjera të majta i kanë humbur 27 këshilla ose departamente.

Partia e së djathtës ekstreme, Fronti Kombëtar, i ka fituar 62 vende, por nuk ia doli ta marrë kontrollin në asnjë këshill.

Këshillat (departamntet) lokale kanë përgjegjësi për arsimin, rrugët dhe shërbimet sociale në territoret e tyre administrative.

XS
SM
MD
LG