Ndërlidhjet

K. Jugore: Për shkak të frikës nga sëmundja, ulen kamatat


Pamje nga dezinfektimi për shkak të sëmundjes MERS në Korenë Jugore

Pamje nga dezinfektimi për shkak të sëmundjes MERS në Korenë Jugore

Banka Qendrore e Koresë Jugore e ka zvogëluar shkallën e kamatave, duke e ulur atë në nivelin më të vogël në histori, në përgjigje të esporteve të ngadalshme dhe përhapjen e sëmundjes vdekjeprurëse potenciale, Sindromi Respirator i Lindjes së Mesme (MERS).

Këtë ulje banka e ka shpallur sot, derisa zyrtarët shëndetësorë kanë raportuar për 14 raste të reja me sëmundjen MERS.

Numri i të infektuarve me MERS arriti në 122 vetë, që është numri më i madh në një vend, pas Arabisë Saudite.

Në Korenë Jugore kanë vdekur 10 vetë, prej muajit maj kur sëmundja u raportua për të parën herë.

Mijëra njerëz janë në karantinë.

Ekonomistët thonë se sëmundja MERS mund ta pengoj ripërtritjen e ekonomisë së Koresë Jugore.

Të dhënat qeveritare tregojnë se eksportet kanë shënuar rënien më të madhe vjetore për afro 6 vjet, në muajin maj. Kjo ka ndodhur edhe për shkak të kërkesës së vogël globale dhe monedhës së fuqishme kombëtare.

XS
SM
MD
LG