Ndërlidhjet

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, ka kërkuar nga Bosnje dhe Hercegovina që të ndërmarrë reforma sociale dhe ekonomike, të cilat do të krijonin vende pune dhe do të përshpejtonin procesin e anëtarësimit të Bosnjës në Bashkimin Evropian.

Merkel ka takuar sot udhëheqësit e Bosnjës në Sarajevë, në ndalesën e fundit të një turi evropian, që ka përfshirë edhe Shqipërinë e Serbinë.

Ajo ka thënë se Gjermania mbështet “perspektivën evropiane të të gjitha vendeve në rajon”.

“E dimë se problemet që duhet të zgjidhen në Bosnje, janë shumë të komplikuara, por i gjithë rajoni mund të përparojë, nëse Bosnja ec në rrugë të duhur”, ka thënë Merkel.

Bosnja është njëri nga vendet më të varfra në Evropë, ku norma e papunësisë arrin mbi 40 për qind.

Ky vend është po ashtu shumë pas fqinjëve të tij në rrugën drejt anëtarësimit në BE.

XS
SM
MD
LG