Ndërlidhjet

Papa lejon që të falet aborti


Papa Françesku

Papa Françesku

Papa Françesku ka thënë se priftërinjtë katolikë do të lejohen të falin gratë që kanë pasur aborte dhe mjekët që kanë kryer procedurën.

Megjithatë, masa është vetëm e përkohshme për vitin e ardhshëm jubile, i cili nis nga 8 dhjetori deri më 26 nëntor, 2016.

Në katolicizëm, aborti shihet si mëkat i madh.

Papa ka thënë se shumë gra “besojnë se nuk kanë opsione të tjera".

Ai ka shtuar se ka “takuar shumë gra që mbajnë në zemrat e tyre pasojën e këtij vendimi pikëllues dhe të dhimbshëm”.

Relaksimi i rregullave shihet si një ndryshim i madh në politikën e Kishës Katolike.

XS
SM
MD
LG