Ndërlidhjet

Militantë të panjohur kanë thënë se kanë rrëmbyer 18 punëtorë turq në Bagdad dhe kanë lëshuar një listë të kërkesave që Turqia duhet t’i përmbushë për lirimin e tyre.

Një video e postuar online të premten i tregon 18 punëtorët ulur përpara pesë militantëve të armatosur dhe me maska të zeza.

Punëtorët kanë identifikuar veten dhe qytetin nga vijnë.​

Grupi ka kërkuar nga Turqia që të ndalojë rrjedhën e militantëve në Irak, të ndalojë kalimin e naftës nga rajoni kurd i Irakut përmes territorit turk dhe të heqë “rrethimin” e qyteteve dhe fshatrave sirianë, të banuar kryesisht nga shiitët.

Militantët e kanë identifikuar veten si Furaq al-Maet ose Skuadra e Vdekjes.

Vërtetësia e videos nuk mund të konfirmohet.

XS
SM
MD
LG