Ndërlidhjet

Keqpërdorime masive në zgjedhjet në Rusi


Foto ilustruese.

Foto ilustruese.

Në zgjedhjet lokale dhe rajonale në Rusi, raportohet për manipulime masive me vota. 59 milionë qytetarë kanë të drejtë vote, që i bie të jetë gati gjysma e popullatës.

Organizata Joqeveritare “Golos”, e cila ka bërë monitorimin e zgjedhjeve ka thënë se ka regjistruar 1700 raste të dyshimta për keqpërdorim, përfshirë këtu më shumë se 800 vetëm në ditën e votimit.

Keqpërdorimet më të mëdha dyshohet se janë bërë në rajonin Kastroma, i vetmi vend ku partia kryesore opozitare “Koalicioni Demokratik” arriti të sigurojë një vend në fletën e votimit.

Kandidatët tjerë opozitarë janë diskualifikuar me veprime të tilla, të cilat opozita i quan si të motivuara politikisht.

Rezultatet zyrtare pritet të shpallen sot.

XS
SM
MD
LG