Ndërlidhjet

SHBA: Debati i parë i kandidatëve presidencialë demokratë


Kandidatët demokratë presidencialë, Hillary Clinton dhe Bernie Sanders, gjatë debatit në Las Vegas

Kandidatët demokratë presidencialë, Hillary Clinton dhe Bernie Sanders, gjatë debatit në Las Vegas

Në Shtetet e Bashkuara është mbajtur debati i parë i pesë kandidatëve të Partisë Demokratike për zgjedhjet e ardhshme presidenciale.

Në debatin e mbajtur në Las Vegas, mbrëmë vonë, u veçuan ish-sekretarja amerikane e shtetit, Hillary Clinton, dhe senatori 74 vjeçar, Bernie Sanders, i cili ka befasuar me paraqitjen e tij.

Ai e përshkruan veten si socialdemokrat.

Clinton dhe Sanders u përleshën për kontrollin e armatimit, pabarazinë në të ardhura dhe për çështje të tjera.

Zonja Clinton nuk është pajtuar me ftesën e zotit Sanders për shkatërrimin e bankave në Wall Street, e ka përsëritur mbështetjen e saj për Aktin Patriot dhe tha se ajo nuk do të hezitonte ta përdorë forcën ushtarake nëse është e domosdoshme.

Në njërin prej momenteve të favorshme të tij, senatori Sanders ka këmbëngul në çështjen e praktikave kundërthënëse me postën elektronike të zonjës Clinton, derisa ajo ishte sekretare e shtetit, duke thënë se “populli amerikan është i sëmurë dhe i lodhur duke dëgjuar për emailat e mallkuar”.

Ekspertët i kanë dhënë zonjës Clinton nota të larta për paraqitjen e saj gjatë debatit dyorësh.

Në disa hulumtime të opinionit publik, megjithatë, zoti Sanders është paraqitur si fitues, ndërsa në disa raste me diferencë të madhe.

XS
SM
MD
LG