Ndërlidhjet

Pesë persona pritet të dalin para gjyqit në Vatikan, nën akuzat se kanë publikuar dokumente sekrete, të cilat zbulojnë keqmenaxhimin në Selinë e Shenjtë.

Të akuzuarit përfshijnë dy gazetarë që kanë cituar dokumentet në librat e tyre, dy anëtarë të komisionit papnor dhe një asistent.

Nëse shpallen fajtorë, ata mund të dënohen deri në tetë vjet burgim.

Grupet e mediave kanë dënuar gjykimin.

Njëri nga gazetarët e akuzuar ka thënë se bëhet fjalë për “sulm mbi lirinë e shtypit”.

Gazetarët Emiliano Fittipaldi dhe Gianluigi Nuzzi akuzohen për keqpërdorim të fondeve bamirëse dhe të tjera për librat e tyre.

Tre të akuzuarit e tjerë për rrjedhje të dokumenteve sekrete janë një prift spanjoll, një ekspert italian i marrëdhënieve me publikun dhe sekretari i priftit.

Në dokumentet që kanë rrjedhur thuhet se me një fond bamirës janë paguar 200,000 euro për rinovimin e një apartamenti që kardinali Tarcisio Bertone është duke e përdorur si shtëpi të pensionimit.

XS
SM
MD
LG