Ndërlidhjet

Kontrabanduesit fituan 6 miliardë dollarë nga migrantët


Refugjatët duke arritur përmes barkave të gomës në Lesbos, Greqi, shtator 2015

Refugjatët duke arritur përmes barkave të gomës në Lesbos, Greqi, shtator 2015

Kontrabanduesit kanë fituar 5-6 miliardë dollarë në vitin 2015 duke kaluar fshehurazi afërsisht 1 milion migrantë në Bashkimin Evropian.

Këto shifra janë publikuar nga dy agjenci të fuqishme të zbatimit të ligjit, Europoli dhe Interpoli, përmes një raporti të përbashkët, që ka llogaritur përfitimin e kontrabanduesve nga ky lloj i trafikimit.

Raporti gjithashtu thotë se më shumë se 90 për qind e migrantëve që kanë arritur në Bashkimin Evropian janë ndihmuar deri në një pikë të udhëtimit të tyre nga rrjetet kriminale të kontrabanduesve, dhe se shumica e çmimeve të kërkuara nga ta ishin paguar me para në dorë.

Agjencitë dolën me këto vlerësime të përfitimeve të kontrabanduesve gjatë vitit të kaluar duke shumëzuar numrin e arritjeve nga kostoja për individ, e cila, sipas tyre, shkonte nga 3,200 deri në 6,500 dollarë.

XS
SM
MD
LG