Ndërlidhjet

Papa: Zoti ta çlirojë botën nga “vala shkatërruese e terrorizmit”


Papa Françesk gjatë vizitës në kampin nazist të vdekjes në Aushvic

Papa Françesk gjatë vizitës në kampin nazist të vdekjes në Aushvic

Papa Françesk sot pritet ta mbajnë një meshë në qytetin Krakov në Poloni, me pjesëmarrjen e afro 1.6 milion besimtarëve.

E ashtuquajtura, Fushë e Mëshirës, gjatë natës është mbushur me qindra mijëra njerëz, në kuadër të meshës finale të festivalit, Dita Botërore e Rinisë.

Më herët, gjatë vizitës në kampin nazist të vdekjes në Aushvic, Papa Françesk ka tërhequr vërejtjen se mizoria që ka ndodhur atje “nuk përfundon” me Luftën e Dytë Botërore.

Sipas tij, “bota është në luftë”, por mënyra për “ta kapërcyer frikën” është që të mirëpriten njerëzit që largohen nga konfliktet dhe shtypja. Ky ishte një mesazh i fuqishëm në Poloni, autoritetet e së cilës aktualisht kanë një qëndrim të fortë kundër migrantëve.

Papa, po ashtu, është lutur që Zoti ta çliroj botën nga “vala shkatërruese e terrorizmit”.

XS
SM
MD
LG