E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 06:15

Lajmet

Hazanavisju merr Çmimin e Artistit

30.01.2012
Regjisori francez i filmit, Mishell Hazanavisju, ka fituar Çmimin e Artistit nga Unioni i Regjisorëve të Amerikës - një çmim ky që tradicionalisht është indikator i fortë për Oscar-in.

Hazanavisju mundi konkurrencën nga Udi Allen dhe Martin Skorsis, me filmat “Midnight in Paris”, përkatësisht “Hugo”, si dhe Dejvid Finçerin dhe Aleksander Pejnin me filmat “The Grirl with the Dragon Tattoo” dhe “The Descendants”.

Filmi fitues është një përkushtim ndaj epokës së heshtur të filmit.

Kalendari

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.