E dielë, nëntor 29, 2015 Kosova 07:58

Lajmet

Borxhi i Qeverisë kineze - “i kontrollueshëm”

30.01.2012
Kryeministri i Kinës, Uen Xhiabao, tha se borxhi i qeverisë së tij është në “nivel të sigurt dhe të kontrollueshëm”.

Ai tha se ekzekutivi do të sigurojë fonde nga projekte të rëndësishme, për të shmangur “rreziqet sistematike”.

Uen u zotua se do të “thyejë monopolet” kundër pjesëmarrjes së kapitalit privat në sektorin financiar. Ai i bëri këto komente gjatë fjalimit në Ditën Popullore në Kinë.

Kalendari