E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 13:53

Lajmet

Veriu këmbëngul në referendum

30.01.2012
Anëtarët e të ashtuquajturit Kuvend i komunave dhe vendbanimeve serbe në Kosovë kanë mbështetur sot referendumin që pritet të mbahet në komunat veriore në lidhje me njohjen e institucioneve të Kosovës dhe iu bënë thirrje qytetarëve, që t’i përgjigjen thirrjes për referendum dhe kështu të tregojnë “lojalitetin ndaj shtetit serb”.

Ky organ paralel ka hedhur poshtë planin katërpikësh të Boris Tadiqit për zgjidhjen e problemit të Kosovës dhe vlerësuan se "ai plan nuk dallon prej planit të Ahtisarit, i cili parasheh pavarësinë e Kosovës dhe të cilin e ka hedhur poshtë Këshilli i Sigurimit dhe Kuvendi i Serbisë".

Anëtarët serbë të këtij organi kanë gjykuar “presionet që qeveria po bën ndaj serbëve të katër komunave në veri nën synimin “që t’i disiplinojë për të ndjekur politikën tradhtare të regjimit të Boris Tadiqit”.

Kalendari

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.